SADRŽAJ WEB STRANICE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST DV MALI SVIJET...................................................................... © 2022 Dječji vrtić "Mali svijet". Sva prava zadržana.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/korona-se-opet-probila-u-kbc-sestre-milosrdnice-zaraza-i-u-vrticu-u-kojem-radi-beroseva-supruga-15018324

 

 
COVID PROBLEMI

Korona se opet probila u KBC Sestre Milosrdnice, zaraza i u vrtiću u kojem radi Beroševa supruga

U četvrtak je potvrđena zaraza koronavirusom i kod još jedne pacijentice te jedne medicinske sestre KBC-a Sestre Milosrdnice
  
 
 Ilustracija/Robert Fajt/CROPIX

Dvije odgajateljice u dječjem vrtiću Malešnica pozitivne su na koronavirus, zbog čega je u izolaciju poslano 30 djece iz dvije odgojne skupine, šestero odgajatelja koji su bili kontakti oboljelih teta te jedna spremačica, potvrdila nam je ravnateljica Ljiljana Palac Filipović.

Kako nam je ispričala, prvo se 31. kolovoza u vrtić javila jedna odgajateljica kako bi ih obavijestila da je pozitivna na virus, nakon čega je služba vrtića kontaktirala epidemiološku službu koja je odredila izolaciju za 16-ero djece, petero odgajatelja te jednu spremačicu.

No novi slučaj zaraze pojavio se 3. rujna, kad se u vrtić javila još jedna odgajateljica pozitivna na koronu, a koja je vodila brigu o četrnaestero mališana iz svoje odgojne skupine. Svih 14 potom je, prema nalogu epidemiološke službe, zajedno s još jednom odgajateljicom koja je bila kontakt, poslano u samoizolaciju, a prema riječima ravnateljice, odgajatelji i odgajateljice u vrtić će se vratiti kad im istekne izolacija i kad obave potrebno testiranje na covid-19.

Zanimljivo, riječ je o dječjem vrtiću u kojem kao odgajateljica radi i supruga ministra zdravstva, Jasmina Beroš, ali ona, doznajemo, nije među zaraženima.

- Nakon što smo u vrtiću imali dva slučaja zaraze, odmah smo obavijestili roditelje svih 780 djece, kako bismo ih upoznali sa situacijom. Nema panike, a mislim kako o tome svjedoči činjenica da nam je u vrtiću dnevno prisutno 468 djece, iako ih u normalnim okolnostima imamo petstotinjak - zaključila je Filipović.

 

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Više informacija Prihvaćam sve kolačiće Odbijam