https://www.glasistre.hr/pula/odgajateljica-djecjeg-vrtica-u-sijani-zarazena-koronom-u-samoizolaciji-je-18-djece-nitko-nema-simptome-sve-je-pod-kontrolom-660163

 

Odgajateljica Dječjeg vrtića u Šijani zaražena koronavirusom. U samoizolaciji je 18 djece. NITKO NEMA SIMPTOME, SVE JE POD KONTROLOM

 | Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆ

Jedna novozaražena osoba koronavirusom danas u Puli je odgajateljica u Dječjem vrtiću u Koparskoj ulici u Šijani. Zbog toga se trenutno u samoizolaciji nalazi 18-tero djece iz jedne vrtićke skupine koja je bila u direktnom kontaktu s odgajateljicom.

Potvrdila nam je to ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, naglasivši da vrtić normalno funkcionira i sve ostale skupine redovno dolaze.

 

Kovačević je navela da vrtić ima organiziran odvojeni prihvat za skupine, od prostora za igru, boravka i blagovaone, tako da ostatak djece nije bilo u kontaktu sa skupinom koja je trenutno u samoizolaciji. Uz djecu, u samoizolaciji je i po jedan roditelj sa svakim djetetom, a ta im je mjera propisana do 21. kolovoza.

- Ostala djeca normalno dolaze jer nije bilo kontakata sa ostalim skupinama. Sve je organizirano na način da su djeca po skupinama odvojena i ne borave u zajedničkim prostorijama i tu se strogo pridržavamo svih propisanih mjera. Odgajateljica je krenula na godišnji. U međuvremenu su se pojavili simptomi i jučer su nam javili da je zaražena. Nitko od djece nema simptome, ali zbog prevencije i sukladno preporukama Zavoda za javno zdravstvo, ostali su kod kuće. Svi roditelji su o ovoj situaciji obaviješteni, a u vrtiću su odmah provedene sve mjere dezinfekcije, kazala je Kovačević, dodajući da trenutno u tom vrtiću boravi 48 djece.

Sličan slučaj imamo u Vrsaru gdje se također u vrtiću pojavio slučaj koronavirusa, ali također nema razloga za zabrinutost jer se zaraza nije širila dalje

© 2021 Dječji vrtić "Mali svijet". Sva prava zadržana.
Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Više informacija Prihvaćam sve kolačiće Odbijam