SADRŽAJ WEB STRANICE ISKLJUČIVA JE ODGOVORNOST DV MALI SVIJET...................................................................... © 2022 Dječji vrtić "Mali svijet". Sva prava zadržana.

https://www.glasistre.hr/istra/koronavirus-usao-u-dva-istarska-vrtica-ravnatelj-zupanijskog-zavoda-za-javno-zdravstvo-kaze-da-nema-mjesta-panici-ova-situacija-nije-nista-izvanredno-bilo-je-realno-za-ocekivati-da-ce-se-infekcija-kad-tad-pojaviti-660286

 

KORONAVIRUS UŠAO U DVA ISTARSKA VRTIĆA Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo kaže da nema mjesta panici. "Ova situacija nije ništa izvanredno. Bilo je realno za očekivati da će se INFEKCIJA KAD-TAD POJAVITI"

 | Autor: Patricija SOFTIĆ, Danijela BAŠIĆ-PALKOVIĆ
Vrtić Zvjezdice u pulskoj Šijani/Aleksandar Stojanović (Milivoj MIJOŠEK)

Odgajateljica u Dječjem vrtiću Zvjezdice u Koparskoj ulici u Puli pozitivna je na koronavirus, zbog čega se trenutno u samoizolaciji nalazi 18-ero djece iz jedne vrtićke skupine koja su bila u direktnom kontaktu s njom. Potvrdila nam je to ravnateljica Dječjih vrtića Pula Mariza Kovačević, naglasivši da vrtić normalno funkcionira i sve ostale skupine redovno pohađaju vrtić.


TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA
 

Ulazak zaraze u predškolsku ili školsku ustanovu nešto je čega se mnogi roditelji pribojavaju. Nakon pojave zaraze u jednom vrtiću u Splitsko-dalmatinskoj, a zatim i Primorsko-goranskoj županiji, u zadnjih tjedan dana ovaj je neslavni niz nastavila i Istarska županija. Ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović rekao nam je da pulski vrtić nije jedini u kojem se ovih dana pojavila zaražena osoba.

 

- Prekjučer poslijepodne stigao je pozitivan nalaz i za ravnateljicu Dječjeg vrtića u Vrsaru koja se zarazila iz obiteljskog kruga kontakata. Samoizolacija je određena za pet članova tehničkog osoblja vrtić, kazao je Stojanović.

- Ne želimo dizati paniku i govoriti o nekakvom drugom ili trećem krugu bolesti na jesen i zimu, jer je ona cijelo vrijeme prisutna, ali svjesni smo da do komplikacija može doći u tom hladnijem periodu kad ima i dosta drugih virusnih infekcija.

 

 

Naše web stranice koriste kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo, za analizu prometa i korištenje društvenih mreža.
Više informacija Prihvaćam sve kolačiće Odbijam